De fiets voor iedereen

Nederland is een fietsland. Voor kleine eindjes nemen genoeg mensen de fiets. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen naar school brengen, boodschappen halen of naar werk rijden. Het is allemaal mogelijk met een stadsfiets. Maar wat is er toch zo fijn aan deze fiets

Wat is een stadsfiets?

Een stadsfiets is bedoelt voor dagelijks gebruik, zoals naar de winkel gaan. Natuurlijk kan het ook gebruikt worden om lekker een eindje te gaan rijden, om toch even uit huis te gaan. De stadsfiets is de populairste fiets in Nederland, omdat het zo handig is voor dagelijks gebruik. Een andere reden voor de populariteit is de betrouwbaarheid van de fiets. Over het algemeen hebben stadsfietsen een terugtraprem en een gesloten kettingkast. Dit zorgt er allemaal voor dat de fiets minder snel stuk zal gaan en dus minder gerepareerd hoeft te worden. Daarnaast hebben vrijwel alle stadsfietsen een bagagedrager boven het achterwiel, zodat er gemakkelijk spullen meegenomen kunnen worden.

De verschillen in stadsfietsen

Er bestaan verschillende soorten stadsfietsen. Zo is er bijvoorbeeld de oma-fiets, een eenvoudige damesfiets. Daarnaast is er ook nog de transportfiets. Deze fiets heeft, naast een bagagedrager boven het achterwiel, er ook eentje boven het voorwiel. Op deze manier kunnen er nog meer spullen meegenomen worden. Stadsfietsen kunnen komen zonder versnellingen, maar het is ook mogelijk om een fiets te krijgen met drie, zeven of acht versnellingen.

De stadsfiets is, zoals elke fiets, verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo zijn er uniseks- modellen, maar ook stadsfietsen gemaakt voor vrouwen en stadsfiets heren. De stadsfiets heren is extra stevig door de horizontale framebuis die er aan gemonteerd is en het heeft een breder stuur. De verschillen tussen de modellen worden veroorzaakt door de algemene lichaamsbouwen van mannen en vrouwen. De stadsfiets heren heeft ook grotere lengtematen, zodat iedereen comfortabel kan fietsen.

De voordelen van fietsen

Nu duidelijk is dat een stadsfiets een goede fiets is voor dagelijkse bezigheden, ook nog een stukje over waarom een fiets goed voor je is. Allereerst is fietsen goed voor de gezondheid. Door te fietsen blijven de spieren fit en worden en calorieën verbrand. Daarnaast zorgt het fietsen ervoor dat de hartslag iets omhoog gaat en bloed het lichaam wordt doorgepompt. Dit kan helpen met het voorkomen van hart- en vaatziekten en het kan meer zuurstof naar het brein brengen. Als tweede voordeel is fietsen goedkoper dan het nemen van de auto, en ook nog eens milieuvriendelijker. Wanneer de fiets gekocht is en rustig wordt gebruikt, zal deze niet snel stukgaan. Als laatste voordeel is fietsen niet alleen leuk, maar ook handiger. Zeker voor kleinere stukjes is het nemen van de auto veel werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een parkeerplek zoeken of in files staan. Met de fiets zal dit allemaal niet gebeuren.

Dus, koop snel een stadsfiets, de fiets voor iedereen.

Geef een reactie