De zomer met de kinderen op pad

Het is aftellen geblazen! Bijna tijd voor de zomervakantie. Deze zomer ziet er heel anders uit dan die van vorig jaar en dus kunnen we weer met de kinderen erop uit. Of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat, er is genoeg te doen. In deze blog vertel ik je wat er allemaal kan en wat je nodig hebt. Lees je mee?

Het ultieme vervoersmiddel

De auto is passé dat mag duidelijk zijn. Behalve voor verre tripjes natuurlijk. We gaan nu alleen nog maar met de fiets. Je kan dus maar beter een damesfiets kopen. Heerlijk met de kinderen een stukje fietsen, naar de speeltuin of voor een boodschap. Een moederfiets kopen, is zeker geen overbodige luxe. Het is toch harstikke leuk om met het zomer weer in beweging te komen op een relaxte manier. Als je kleine nog niet kan fietsen, is deze zomer misschien wel het moment dat hij of zij het leert. Dan kan je samen op pad.

Naar buiten!

Want dat we naar buiten moeten, dat is wel duidelijk. We hebben immers zo lang binnen gezeten, het is tijd om weer te genieten van het weer en alle voordelen die daarbij komen. Zo is het heel goed voor de vitamine D. tegenwoordig is het voor kinderen heel verleidelijk om veel binnen te spelen. Moedig je kind aan om naar buiten te gaan. Ga samen naar de speeltuin of verzin leuke spelletjes voor op de stoep voor het huis. Het internet staat er vol mee en er is voor iedere dag in de zomervakantie wel een nieuw spel te verzinnen.

Samen tijd doorbrengen

Het belangrijkste is het natuurlijk dat je tijd samen doorbrengt. Al die school en werkdagen nemen een hoop tijd in beslag en de speciale tijd samen met het gezin kan daaronder lijden. In de zomervakantie is het tijd om die in te halen. Speel samen met je kindje, lees verhaaltjes en klets een eind weg. Dat is niet alleen gezellig, het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling.

Ontdek nieuwe dingen

Omdat de wereld deze zomer weer wat vrijer is dan die daarvoor zijn er weer meer dingen open. En dus kunnen we op zoek naar nieuwe pretparken en dergelijken. Deze zomer doen we nieuwe ontdekkingen en laten we onze kinderen weer zien hoe vol de wereld is en hoeveel plezier we kunnen hebben, hoeveel we kunnen leren en hoeveel we kunnen genieten. Samen.

Geef een reactie