Met je hond naar het strand

Een dagje uitwaaien op het strand? Neem je hond mee! Voor een hond is er bijna niets zo belangrijk als beweging. In Nederland zijn er een aantal stranden waar je je hond los mag laten lopen. Wat zijn de leukste stranden om je hond mee naartoe te nemen? En hoe neem je je hond mee tijdens zo’n dagje uit? In dit blog schrijf ik over wat je moet regelen als je je hond meeneemt naar het strand.

Vervoer regelen

Wanneer je met je hond naar het strand wilt, moet je eerst bedenken hoe je je hond gaat vervoeren. Een logische optie is om met de auto te gaan. Heb je geen rijbewijs en/of auto? Dan kun je er ook voor kiezen om met de trein te reizen. Let er wel op dat je een dagkaart voor de hond moet kopen als hij groot is. Kleine honden mogen gratis mee, als je ze op schoot kunt houden of in een mand of tas kan meenemen. Woon je vlak bij het strand? Dan is het een goed idee om de fiets te pakken! Je hond kun je dan meenemen in een hondenfietskar of fietsmand. Zo’n fietskar is veilig en comfortabel en kan ook grote honden vervoeren.

Een strand uitkiezen

Naast vervoer, moet je ook de locatie regelen. Er zijn een aantal stranden in Nederland die heel geschikt zijn voor honden. Als het goed is kun je over elk strand informatie vinden over mogelijke loslaatplekken en hond vriendelijke horeca. Een goed voorbeeld van een strand waar honden meer dan welkom zijn is het strand- en duingebied Noordwijk. Hier mag je je hond het hele jaar los laten lopen. Bovendien is er een strandtent waar je bedjes kunt huren en hondenspeeltjes kunt kopen. Heb je een strand in je hoofd, maar weet je niet zeker of je hond welkom is? Check het dan eerst even op de site.

Wat neem je mee?

Het is zover! Het strand en vervoer is uitgekozen. Nu moet je nog bepalen wat je allemaal meeneemt voor je vertrekt. Ten eerste is het verstandig om de hondenriem mee te nemen. Ook als je hond los mag lopen in het gebied. Wanneer je namelijk weer naar de auto wilt, is het veiliger om je hond even aan te lijnen. Neem ook wat hondenkoekjes en veel water mee. Je hond gaat waarschijnlijk de hele dag rennen en spelen, dus hij zal dorst hebben tijdens de dag. Het handigst is om een fles water mee te nemen en bij een strandtentje om een bakje te vragen. Sommige tenten zullen al hondenbakken hebben staan! Als laatste heb je hondenzakjes nodig, want het is niet netjes om hondenpoep te laten liggen. Op de meeste plekken is het zelfs verboden. Zorg er dus voor dat je altijd poepzakjes meeneemt.

Geef een reactie