Verschillende manieren om naar je werk te gaan zonder auto

Het reizen met de auto is in Nederland zo ongeveer de standaard voor volwassenen. Dat is niet zo gek aangezien de auto het comfortabelste vervoersmiddel is dat je in Nederland kunt gebruiken. Je kunt gewoon op je eigen moment de auto in stappen en vervolgens naar je bestemming rijden. Met een auto rijd je met gemak het hele land door binnen enkele uren. Echter, het gebruik van de auto heeft wel één groot nadeel. Het is namelijk niet goed voor het milieu om je auto te gebruiken. Hierdoor is het belangrijk dat mensen hun best doen om de auto zo min mogelijk te gebruiken. 

Als jij iedere dag de auto pakt om naar je werk te gaan, is het misschien een goed idee om je eens te verdiepen in de verschillende alternatieven die er hiervoor zijn. Dit is op veel verschillende manieren beter voor het milieu en voor jezelf. Het is namelijk niet erg gezond om in een auto te zitten. Hiervoor hoef je totaal geen inspanning te verrichten waardoor je lichaam niet in beweging komt. Daarnaast is het erg slecht voor het milieu om iedere dag een auto te gebruiken. In deze tekst vind je enkele alternatieven voor het pakken van de auto.

Gebruik een elektrische fiets

Je kunt er in plaats van het gebruiken van de auto ook voor kiezen om een elektrische fiets aan te schaffen. Er zijn veel verschillende soorten elektrische fietsen waardoor je er zeker een moet kunnen vinden die aansluit bij je wensen en eisen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die per se een elektrische mamafiets willen gebruiken. Ook zou je kunnen kiezen voor een elektrische fiets voorzien van middenmotor. Het is fijn om gebruik te maken van een elektrische fiets omdat je hiermee in beweging bent, maar toch niet helemaal uitgeput op je werk aankomt. Bovendien kun je hier gemakkelijk afstanden van enkele tientallen kilometers mee afleggen. De kans is dus vrij groot dat je prima een elektrische fiets kunt gebruiken in plaats van je auto. 

Neem het openbaar vervoer

Het is in Nederland voor de meeste mensen ook mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar hun werk te reizen. Daarom is het aan te raden om hier gebruik van te maken in plaats van de auto te nemen. Je hoeft je dan niet druk te maken om files aangezien de treinen en bussen hier geen last van hebben. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat je geen broeikasgassen en andere schadelijke stoffen uitstoot wanneer je naar je werk gaat met het openbaar vervoer. 

Geef een antwoord